budgetKöltségterv:

A költségterv a pénzgyi nyilvántartás után a legfontosabb. Azon kívül, hogy könyveljük, nyilvántartjuk a pénzmozgásainkat, fontos szerepet kell hogy betöltsön a költségterv.

Az arról szól, hogy a beérkező pénzeket milyen arányban és mire tudom elkölteni.

Ahogy nagypapám szokta mondani: Oszd be a pénzed.

Én ezt úgy csinálom, hogy vettem egy sok-zsebes műanyag borítékot. Úgy néz ki mint egy boríték, csak vastagabb, és kb 12 zsebe van.

Minden egyes "fakkot" elneveztem valaminek.
Pl. Megtakarítás, jótékonyság, befektetések, rezsi, önképzés, sport/egészség, étterem, szórakozás, közlekedés  stb.

A bejövő pénzt, egy bizonyos általam meghatározott módszer alapján szétosztom a fakkok között.

A fakkoknak van pár tulajdonsága mint például: szétosztás után, a fakkok között nem mozoghat pénz, illetve ha bármelyik fakk kifogy egy adott hónap közben, akkor az a "keret" elfogyott és hónap végéig már nincs rá keret.

Gondolok arra, ha a szórakozás fakkból kifogyott a pénz, akkor ezek után abban a hónapban már nincs szórakozás.

És a költségterv ugyanúgy fontos egy vállalkozás életében is. Mindenre szabj meg egy keretet és szigorúan tartsd is be.

Egyszerű lenne azt mondanom, hogy szinte mindent számítógépen csinálok, ezért gyorsan előszedem az Excelt és csinálok benne egy táblázatot ami automatikusan "szétosztja, és megcsinálja helyettem" ezt a műveletet.

A gondolatom erről az, hogy mindenképp érdemes fizikálisan elkülöníteni a pénzeket. Ezért aztán van egy magán sok-fakkos és egy céges sok-fakkos műanyag borítékom.

A legtöbb cégtulajdonos, vállalkozó elköveti azt a hibát, hogy összekeveri a saját pénztárcáját a cégének a pénztárcájával. Vagy minden pénzét egy tárcában tartja. Elkezd belőle költekezni, a pénz meg szép lassan fogyni kezd. Mindenképp irányítanod kell a pénzedet.

Mindig is azon gondolkodtam, hogy pl. az önképzésre félretett pénzem hogyan tudna kamatozni.

Két választásom volt. Az egyik az, hogy keresek olyan rövidtávú befektetéseket, melyeknek köszönhetően elkezd gyarapodni a pénzem, amikor lezárom a befektetést, akkor a nyereséget elköltöm a saját képzésemre. A másik megoldás az lett volna, hogy találok egy olyan oktatási társaságot, mely lehetővé teszi számomra, hogy az önképzésre fordított pénzemet ne a borítékban tartsam, vagy a fiókban, vagy a dunyha alatt, hanem befizetve hozzájuk lehetőségem lenne valamilyen módon kamatoztatni a pénzemet.

Ugyanezen gondolkodtam amikor rájöttem, nem látom a fától az erdőt.

Mi is egy oktató társaság vagyunk, és a klubtagjaink között lehetnek olyanok akiknek hasonló gondolataik vannak mint nekem.

Homlokomra csaptam: "Basszus mi miért nem adunk egy ilyen lehetőséget azoknak, akik tőlünk is tanulnak szívesen?"

Úgy döntöttem, hogy újra bevezetjük a levásárolható krediteket - régen volt már, csak nem ilyen formában.

És hogy ne csak üljön a pénzed egy számítógépes nyilvántartásban, mi lenne ha mozgatnánk egy picit.

Hogyan tesszük mi ezt? Minden hónap utolsó naptári napján minden egyes bentlévő 55. kredited után jóváírunk neked 1 ajándék kreditet.

Tegyük fel, hogy spórolsz egy képzésre, aminek az ára egy picit borsosabb. Ahelyett hogy a fiókban gyűlnének a forintok, mi lenne ha vásárolnál tőlünk levásárolható kreditet - ahogy gyűlik a kis pénz, apránként.

Közben mi szorgalmasan minden egyes hónap végén osztjuk az ajándék krediteket. 

Így sokkal hamarabb össze tud gyűlni a kiszemelt képzésre a pénzed. Majd egyszercsak megrendeled a webáruházban, és mivel megvan rá kreditekben az ára, így azt le tudod vásárolni, és akkor fizetned sem kell.

Közben, hogyan szerezhetsz további krediteket?

Regisztrálsz a partnerprogrmunkba, ahol minden általad ajánlott értékesítés után, befolyt összeg 5%-át (Klubtagként 15%-át) levásárolható kreditben jóváírjuk neked.

Miért jó neked klubtagnak lenni?

Klubtagként hozzáférést kapsz háttér tudásbázisunk javarészéhez. Ez már önmagában jó lehet, hiszen a képzéseinken készített videófelvételeket meg tudod nézni, akár otthonról is. Egy internetkapcsolat kell hozzá és egy laptop vagy egy tab. De az asztali számítógép is megteszi.

Klubtagként 2017 szeptember 02-től egy másik előnyöd is van. Rendezvényeinken, személyesen leadott megrendeléseddel a tanfolyamok, képzések árából 30% kedvezményt kapsz. 

Szóval közben "kamatozik" a kredited (éves 22%) és még 30% kedvezményt is kaphatsz a képzésekből. Melyeket aztán akár kredittel is fizetheted.

 
 
Üzenj nekünk