Kedves Árpi!

Már évekkel ezelőtt is többször játszottam a Cashflow játékkal, be is építettem a gondolkodásomba az annak során tanultakat, mégis megérte eljönnöm a Cashflow 10+2 Intenzívre.
Egy-egy témára, stratégiára több oldalról is rá tudtam nézni, a tematikusan felépített játékokkal hangsúlyosan megtapasztalni azok előnyeit, hátrányait, így nagyon fontos tapasztalatokat szűrtem le.

A Cashflow 10+2 Intenzív 6 napja folyamán nagyon sokat tanultam, úgy gondolom többet kaptunk, mint amit azonnal el tudunk sajátítani, be tudunk építeni. Nagyon sok olyan tartalmat kaptunk, amely elindít a jó úton, viszont nem kísér végig azon. Biztos vagyok benne, hogy a szerzett tapasztalataimból nagyon sokáig fogok még táplálkozni.

Amikor új információk előtt áll az ember, úgy hogy azért tájékozottnak érzi magát, nehéz megfogalmaznia hogy mit várjon el. Azt határoztam meg előre, hogy a meglévő tudásomat szeretném rendszerezettebben használni, de már itt a Cashflow 10+2 Intensive-en is minden lépés rávilágított egy sokkal tovább mutató tanulságra, mint ahol vagyok.

A CashFlow 10+2 Intenzív minden kimondott és kimondatlan várakozásomat felül múlta; de ami a legjobb, hogy olyan dolgokat tanultam és tapasztaltam, melyekről nem is tudtam, hogy léteznek - és hogy bármilyen kapcsolatban állhatnak azzal, ahogyan eddig a pénzügyeimet kezeltem. 

Kedves Árpád és Rita!

Nem is tudom hogyan kezdjem el, úgy fel vagyok pörögve!!!!!!

A tegnapi Cashflow 10+2 Intenzív után reggel több féle formában is azzal foglalkoztam hogyan tudom megoldani azt hogy mindenkinek van egy adott pénzikéje és adott hitelkerete. Hogyan vegyünk belőle mégis ingatlant, hiszen a piacon arra van most kereslet. Abban amilyen megoldása Ádámnak volt, több sebből is vérzik, csak akkor tűnt lehetőségnek. Igaz nagyon jó indító gondolat volt, amit jó volt továbbgondolni.  Nekem most van egy másik megoldásom, ami reggel jutott az eszembe.

Szia Árpi!

Köszönöm, hogy jelzel.
Egyúttal, ne haragudj, hogy ezen a platformon teszek eleget a szombati chat-ben jelzett kérésednek, azaz leírom a múlt évi Mini Money Management után hogyan tudtam 4-ről 1-es "pozicióba" kerülni a rossz adósságokkal kapcsolatosan. Tavaly, amikor márciusban hazaértem a rendezvényről, azonnal nekiláttam az összes adósságom összeírásának. Én egy excelbe készítettem el az aznap tanultakat külön-külön fül alatt.

Kedves Rita és Árpi!
 
 
Sok jó dolog történt velem az utóbbi időben, azóta, hogy találkoztunk, szeretném megosztani Veletek. 
Kimondottan jó évet zárok a képzéseimet illetően. Nagyon jól érzem magam abban a helyzetben, hogy egyre jobban kiszolgálom a résztvevőimet, tudom, hogy sokat segítek nekik és a visszajelzéseik igen pozitívak.

Kedves  Árpi és Rita!
 

Szeretném, ha tudnátok, nagyon hálás vagyok, hogy ismerünk Benneteket, hogy ennyi tudást és tapasztalatot kapunk Tőletek.

A Sándor kb. egy éve "botlott Belétek" és azóta lényegesen megváltozott az életünk: új szempontok, lehetőségek, fejlődési irányok nyíltak meg előttünk.
Anyaként (is)  nagyon jólesik látnom, hogy a Sándor mennyit haladt egy év alatt, mennyire jól össze tudja rakni a kockákat.

Kedves Árpi és Rita!

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem munkátokat, amit  a Gazdag Papa Klubban végeztek. A tudás, amit itt szerez az ember, életre szól. Kiyosaki  tanításai bele ivódnak az ember agyába, aztán azt már onnan kitörölni nem lehet.
Hát így történt, hogy Karesz és én nagy fejszébe vágtuk a fejszénket. Tavasszal vettünk egy patikát a Kiyosaki módszereit felhasználva. A múlt év novemberben döntöttük el, hogy megvesszük ezt a gyógyszertárat cégestül, ingatlanostul együtt. Ám ekkor még se pénzünk, se ötletünk nem volt, hogy miből fogjuk mindezt finanszírozni, mivel nem volt olcsó mulatság. :)

2 éve voltam már egyszer Cashflow 10+2 Intenzív-en. Ahhoz képest szerintem sokat változott, jó irányban. Halványak az emlékeim, de ha jól emlékszem akkor nem beszéltük át egy egy játék után az eseményeket ilyen mértékben. Ami még szimpatikus, hogy anno is megvolt ez a csapatban játszás, de most még jobban, szinte már ti jelölitek ki hogy legyen egy vezető, és haladjunk előre.

A Cashflow 10+2 Intenzív szimulációk során nagyon sok olyan élmény és felismerés ért, amitől rengeteget fejlődtem vagy legalább felismertem, hogy milyen irányban kell fejlődnöm. A játékvezetés, a moderáció nagyon jó volt. A játék félelmetesen életsezrű és tényleg lehetőséget ad kipróbálni olyan dolgokat, amit az életben drágább lenne.

Hálát adok az Univerzumnak, hogy bevonzotta az életembe amiről pár éve még csak álmodoztam.Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa c. könyvét már évekkel ezelőtt olvastam s már akkor nagyon nagy hatással volt rám. Ezután még több könyvét is olvastam. Örülök hogy itthon rátaláltam egy olyan helyre amely szintén ezt a szemléletet követi s nemcsak követi hanem oktatja is, továbbadja boldogulni vágyó embertársainak.

A játék és a Cashflow 10+2 Intenzív bármilyen anyagi háttérrel rendelkező játékosnak képes tanítani valamit. Ennek van előnye is, de hátránya is. Az előnye magától értődő. A hátránya az, hogy ha valakinek nem igazán jó az önismerete, tehát nem tudja pontosan, hogy honnan jön és mire keresi a választ, mi a célja, fals magabiztosságot nyerhet olyan bizonyos - a játék során lemodellált helyzetekből, melyek a saját valóságától nagyon messze állnak és emiatt könnyen eltévedhet a későbbiekben.

"Nézd, ez a hely olyan, mintha nekünk találták volna ki, mert amellett, hogy színvonalasak az oktatók és jó a társaság, még relatív olcsó is! Gratulálok, hogy végre valaki képviseli itthon Kiyosaki pénzügyi oktatás szemléletét, ami elérhető az embereknek."

"A Cashflow 10+2 program első négy alkalma után, el kell hogy mondjam a gondolkodásmódom teljesen megváltozott. A régi (szülők által tanított) megtakarítok és majd lesz házam, autóm.... stb mehet a kukába. Ez a program és a Cashflow játék megtanítja, hogyan használjam a pénzem és hogyan legyek befektető. Hogyan dolgozzon a pénz nekem. Ezt eddig nekem nem tanította senki.

"Először is köszönöm, hogy csináljátok ezt a klubbot! Én kb. 4-5 hónapja kezdtem érzékelni a környezetemen, hogy valami nagyon nincs rendben, és furcsa mód akkor került a kezembe a gazdag papa - szegény papa könyv. Utána "láncreakcióba" kiolvastam 3 héten belül még 3-at Kiyosakitól.:) Gyorsan felfogtam a lényegét, de tudtam, hogy kell tennem valamit.

"Nagyon köszönöm a meghívást a Klubba, remek volt. A Cashflow társasjátékban is nagyot csalódtam pozitív értelemben. Sose akartam játszani, de ez igazán jó volt. Gondolom a másik két nap is sikeres volt. Gratulálok. Mindenkinek ajánlom."

 

 

"Nagyon tetszett a Cashflow 10+2-es program első nyolc leckéje, és maga a játék is. A játék jól demonstrálta azokat az élethelyzeteket, melyet a valóságban is megélhetünk, és azokat jó vagy kevésbé jó döntésekkel a mindennapokban átélünk. Bár lazának tűnt ez a négy nap, mert hiszen "csak" játszottunk, de mégis annyi információt és felismerést kaptunk hogy minden nap végére teljesen elfáradtunk, ami persze jóleső fáradtság volt.

"Érzések: Hát jól vagyok. Bővebben, nagyon jól vagyok :) Imádok játszani, mi több, szerintem a rabjává lehet válni. Tudod, hogy én nem sokat tudtam a játékról, csak annyit amit a fórumon elmondtatok nekem. Bár nagyon vártam, hogy játsszak, mert attól kezdve tudtam, hogy akarok és kell játszanom, amikor először olvastam Robert valamelyik könyvében róla, mégis voltak fenntartásaim.

"Kedves Rita és Árpi! Örülök, hogy itt lehetek a Cashflow 10+2-őn.
Az oka az, hogy sok-sok órát foglalkoztam azzal, hogy a gyakorlatban hogyan lehetek anyagilag független. Eddig ez nem valósult meg. Hat év alatt rengeteg tanfolyam, rengeteg befektetett idő energia és tőke- de igazi átütő, látványos eredményt talán most kezdek elérni. Ezek a tanfolyamok túlnyomó részt elméleti ismeretet adtak, meg azt a gondolatot: „nyugodtan gyakorolj az életben és nem baj, ha hibázol, mert ebből tanulsz”…
Bátran vetettem magam bele a dologba, hiszen –megmondták: nincs más eredmény, csak az, hogy anyagilag független leszek. Végre!

"Az első pillanattól, hogy ilyen játékot játszottam, szerettem volna újra és újra kipróbálni. Tanulságos volt tapasztalni, hogy az első játék óta mennyit fejlődtem. Nekem igazi rácsodálkozás volt! Pedig a java csak itt kezdődött! Az eddigi tapasztalat, egy újabb rácsodálkozás: ilyen rövid idő alatt még menyit fejlődtem!

"Már ez a hétvége megérte önmagában a teljes „kurzus” árát!/Szeged/ Amit ott észre vettem, hogy amire a figyelmünket szenteljük, kapunk belőle bőven. -a vicc, hogy én alapvetően tényleg műszerész lennék, de ma már ebből éhenhalnék…J- Már vasárnap és tegnap is azon gondolkodtam, hogy hogyan tudnék létrehozni olyan eszközt, ami cashflow-t hoz minden hónapban.

"Régóta belső késztetésem volt, hogy átlássam és megértsem a pénzvilágát. Tudtam, hogy ha megismerem, elsajátítom a gondolkozásmódot, akkor még jobb lesz az életminőségem. Ennek érdekében végeztem tőzsde tanfolyamot, voltam pénzügyi tanácsadó, voltam családi pénzügyi szemináriumon, gyerekek pénzügyi nevelését tanulva.

"Fergetegesen jó cselekedet volt, hogy részt vettem a Cashflow 10+2-es programon. Mert a program még el sem kezdődött, én máris szimpatikus emberekre találtam a helyszínen, bevallom ez számomra nagyon fontos. Rendkívül szeretem az ismerőseim nagy részét, de életem során minden társaságban azt éreztem, hogy az emberekből akik körül vesznek valami parányi dolog hiányzik, jól érzem magam velük de nem 100%-os.

iranyitsd a sajat penzugyi jovod 03Eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok, az egyetemi képzés alatt a pénzügy volt az egyik legkevésbé szeretett tantárgyam. Jobb agyféltekés művészlélekként egyáltalán nem érdekeltek a száraz számok. Kimnek, Robertnek és a Magyar Gazdag Papa Klub oktatóinak sikerült felkelteniük az érdeklődésemet a pénzügyek iránt, tele vagyok lelkesedéssel és izgalommal, hogy fejlesszem a pénzügyi tudásomat - hiszen ettől függ a jövőm.

A Cashflow 10+2 Intenzív Tréning teljesen átformálta, kiszélesítette a gondolkodásmódomat, eloszlatta a félelmeimet és megerősítette a saját magamba vetett hitemet.